Snow White and the Huntsman-regissør Rupert Sanders lager Napoleon

Si hva man vil om Snow White and the Huntsman, men det var en relativt imponerende debut for Rupert Sanders, om man tenker om selve filmhåndverket. Nå skal regissøren benytte sin visuelle teft for å fortelle historien om den franske hærføreren Napoleon.

Manuskriptet blir – av alle ting – sammenlignet med Scarface, så mye tyder på at dette blir en vilter og voldelig skildring av en av historiens mest legendariske lederskikkelser. Bak tastaturet sitter Jeremy Doner, som har bidratt til å skrive fjernsynsseriene Damages og The Killing.

Foruten Abel Gances stumfilmklassiker (1927) er vel den mest berømte «filmen» om Napoleon fortsatt prosjektet Stanley Kubrick aldri fikk realisert, ofte kalt «The Greatest Movie Never Made». Forlaget Taschen har laget en overveldende bokutgivelse basert på alt materialet Kubrick samlet opp, og Steven Spielberg har uttalt at han ønsker å bruke Kubricks notater og skisser som utgangspunkt for en fjernsynsserie.

Det er altså mye som tyder på at vi får se mer til kakebakeren fremover – og sannsynligvis først gjennom Sanders’ linse. Det er foreløpig ikke satt noen dato for innspillingen.