Baz Luhrmann kobles til den Spielberg-produserte miniserie-versjonen av Kubricks Napoleon

Under filmfestivalen i Cannes i vår, annonserte Steven Spielberg at han akter å videreutvikle Stanley Kubricks filmmanuskript om Napoleon. Nå går ryktene om at selveste Baz Luhrmann skal regissere Spielbergs prosjekt.

Utgangspunktet Spielberg har er et manuskript som Kubrick skrev i 1961 og arbeidet hardt for å gjøre realitet av, men som måtte skrinlegges grunnet manglende støtte fra de store studioene. Spielberg arbeider nå med å videreutvikle dette prosjektet, med en plan om å produsere en miniserie for HBO. Det er enda ikke avgjort og ingen kontrakter er underskrevet, men Baz Luhrmann er et hett navn for regissørrollen. Om det går denne veien, kommer Luhrmann til å regissere det Deadline kaller «the highest-profile miniseries at that payweb.»

Luhrmann er derimot ikke den eneste som for tiden er interessert i å gjøre en Napoleon-produksjon. Warner Bros har nettopp gitt oppdraget å regissere en spillefilm om den franske erobreren til Rupert Sanders . Også i 2003 var Luhrmann i en lignende situasjon, da han ønsket å regissere Leonardo DiCaprio i en film om Alexander den store, men da ble slått på målstreken av Oliver Stone og hans Alexander. Denne gangen er derimot prosjektene som utvikles om Napoleon såpass ulike at de forhåpentligvis ikke vil slå beina under hverandre.

Tanken om Baz Luhrmann som regissør i et prosjekt som dette, er definitivt ikke frastøtende. Han er ikke redd for det storslåtte, som uten tvil vil gagne en fortelling om den legendariske hærføreren. Om Luhrmann hopper på dette prosjektet, vil det være den første gangen han regisserer noe for fjernsyn.