David Fincher lager ny HBO-serie

David Fincher har akkurat lagt bak seg adaptasjonen av Gillan Flynns suksessfulle spenningsroman Gone Girl (kjent som Flink pike i norske bokforhandlere) som slippes på kino til høsten. Nå meldes det at filmskaperen og forfatteren har funnet et nytt felles prosjekt i fjernsynsserien Utopia, som de skal lage for HBO.

Nyheten kommer for øvrig samme uke som Netflix lanserer den svært etterlengtede andresesongen av eminente House of Cards – en serie med distinkt Fincher-avtrykk, som følge av mesterens regi- og produsentmedvirkning. I likhet med House of Cards blir også Utopia en amerikansk adaptasjon av en britisk fjernsynsserie, hvor Fincher igjen skal stå for regien i pilotepisoden – assistert av Gillian Flynn på manus.

Utopia er opprinnelig en serie på sju episoder, sendt på britiske Channel 4, som snart skal produsere sesong to. Her hjemme ble det kompromissløse spenningsdramaet plukket opp av TV 2 i fjor, som lanserte serien på nettplattformen TV 2 Sumo etter å ha vurdert den som for hardtslående og brutal for hovedkanalen. Utopia omhandler i korte trekk en gruppe unge mennesker som kommer over et manuskript som antas å være oppfølgeren til «The Utopia Experiments» – en tegneserieroman som forutså de store katastrofene i det forrige århundret. Besittelsen av manuskriptet gjør at de forfølges av en hemmelig organisasjon kalt «The Network», samtidig som de jobber for å hindre de kommende katastrofene som omtales i manuskriptet.

Her er teaseren til den britiske originalen: