Joaquin Phoenix blir Ridley Scotts Napoleon i Kitbag

Joaquin Phoenix fikk sitt store gjennombrudd i rollen som den skrekkinngytende Commodus i Ridley Scotts høyt elskede Oscar-vinner Gladiator (2000). Nå skal de to gjenforenes med filmen Kitbag.

Kitbag blir et historisk drama basert på livet til hærføreren Napoleon. Det er knapt mulig å ha en samtale om denne fortellingens potensial uten at Stanley Kubricks skrinlagte, svært ambisiøse prosjekt (som har resultert i en egen bok, utgitt av Taschen) nevnes, så det er ikke utenkelig at Ridley Scott vil la seg inspirere av Kubricks skisser og manus. Det eksisterer for øvrig mange filmer om mannen og myten; Abel Gances banebrytende Napoleon og Sergey Bondarchuks Waterloo er nok de mest anerkjente.

Historiske filmer er en spesialitet for Scott, selv om hans arbeider innenfor «sjangeren» like ofte har resultert i kjedelige paradeøvelser som energiske fortellinger. Noe annet som er typisk for Scott er å annonsere produksjoner som ikke realiseres – det begynner for eksempel å bli lenge siden vi hørte noe nytt om Gladiator 2. Når det er sagt, opprettholder den 82 år gamle regissøren et imponerende aktivitetsnivå, og ferdigstiller for øyeblikket et annet historisk drama, The Last Duel. Deretter venter Gucci, med Lady Gaga i rollen som Patrizia Reggiani, Maurizio Guccis ekskone.

Med andre ord vil forberedelsene til innspillingen av Kitbag tidligst finne sted i 2022. Manuset er skrevet av David Scarpa som også stod bak All the Money in the World.