AWE sikrer flere Cannes-titler norsk kinodistribusjon, inkludert Benedetta, Memoria og Annette

Cannes 2021: Distributøren Another World Entertainment (AWE) har sikret seg et imponerende knippe Cannes-titler for norsk kinlansering, inkludert Paul Verhoevens Benedetta, Apichatpong Weerasethakuls Memoria og Leos Carax’ Annette.

Vi har tidligere i sommer allerede rapportert om at AWE har kjøpt Julia Ducournaus Gullpalme-vinner Titane og Gaspar Noés Vortex for det norske markedet, og i dag kan vi videreformidle at distibutøren også har tatt ansvar for å bringe følgende titler fra årets hovedkonkurranse i Cannes til filmelskere over hele landet: Benedetta, Memoria, Annette og Nitram (Justin Kurzel).

I tillegg har de plukket med seg den islandske horrorkomedien Lamb fra den offisielle sideseksjonen Un certain regard, der juryen ga filmen en pris for originalitet. Apropos utmerkelser, så tok Memoria med seg hovedkonkurransens jurypris, mens Annette og Nitram ble tildelt utmerkelsene for henholdsvis beste regissør (Carax) og mannlige rolleprestasjon (Caleb Landry Jones). Dette er litt av en fangst, så det er ikke uten grunn at AWEs Marius Olsen bobler over av entusiasme i en uttalelse:

Dette ble en heftig Cannes-årgang, der vi endte med å kjøpe mange filmer som senere viste seg å motta priser. Det signaliserer at vi har hatt antennene ute. Da Titane vant Gullpalmen måtte jeg rett og slett tørke noen gledestårer. Vi hadde klokkertro på filmen hele veien, som er en ekstraordinær vinner i Cannes-sammenheng med sin miks av heftige sjangerelementer og komplekse rollefigurer. Den har et stort hjerte under det harde panseret, og er en type film AWE har spesialisert seg på i Norge, så vi føler den har et naturlig hjem hos oss.

Sist vi sikret oss Gullpalmen var i 2018, med Shoplifters, og da tok jeg på meg gulldress i anledning premieren. Nå må den hentes ut av skapet igjen! I tillegg til selve palmen, har vi sikret distribusjon for hele tre prisvinnere fra hovedkonkurransen. Det er nesten sånn at det ikke har gått helt opp for oss ennå – jeg må klype meg i armen.

Og så er vi skikkelig stolte over å kunne distribuere en Paul Verhoeven-film! I likhet med Titane, er Benedetta som skapt for vår profil, og den mest «typiske Verhoeven-filmen» siden nittitallet. Lamb er også en godbit for fans av kultfilm, med Noomi Rapace i hovedrollen.

Det er ennå ikke avklart når de forskjellige titlene skal ha kinopremiere, men vi antar at AWE igangsetter «gullrekka» i løpet av høsten. I mellomtiden kan dere lytte til våre podkaster om henholdsvis Benedetta og Titane (begge uten spoilere).