Filmfrelst #553: Regirommet – Erik Skjoldbjærg og Hans Petter Moland om Kampen om Narvik

I denne episoden av Filmfrelst presenterer vi en ny utgave av prosjektet Regirommet – en serie samtaler der to norske regissører i dialog fordyper seg i regifaget med en ny norsk film i fokus.

Foreningen Norske Filmregissører (NFR) har invitert Filmfrelst til å være podkasthjem for Regirommet, og i tidligere episoder har vi tatt del i møter mellom regissører som blant annet Ole Giæver/Franciska Eliassen og Erik Poppe/Ulrik Imtiaz Rolfsen.

I denne nye samtalen står krigsfilmen Kampen om Narvik av Erik Skjoldbjærg i fokus, og regissøren møter kollega Hans Petter Moland til dialog om sitt arbeid. Kampen om Narvik har gjennom vinteren gått sin seiersgang på norske kinoer, med over 525.000 solgte billetter, og er nå også tilgjengelig digitalt.

I sin analyse av filmen her på Montages skrev professor Anne Gjelsvik blant annet at «en tilbakevendende kritikk mot flere norske filmer om andre verdenskrig, er at de ikke har evnet å formidle gråsonene. Det er derfor prisverdig at [Kampen om Narvik] viser sivile mennesker som begår etiske feilvurderinger.»

Regirommet-samtalen mellom Erik Skjoldbjærg og Hans Petter Moland ble gjennomført etter en spesialvisning av Kampen om Narvik på Vega Scene i Oslo, onsdag 29. mars 2023. Episoden introduseres av Montages-redaktør Karsten Meinich og NFRs nestleder Emilie Blichfeldt.

God lytting!