Filmfrelst #530: Regirommet – Erik Poppe og Ulrik Imtiaz Rolfsen om Utvandrerne

I denne episoden av Filmfrelst introduserer vi prosjektet Regirommet – en serie samtaler der to norske regissører i dialog fordyper seg i regifaget med en ny norsk film i fokus.

Foreningen Norske Filmregissører (NFR) har invitert Filmfrelst til å være podkasthjem for Regirommet, og i denne pilotepisoden presenterer vi en samtale mellom regissørene Erik Poppe (Schpaaa, Kongens nei) og Ulrik Imtiaz Rolfsen (Izzat, Haram) om Poppes siste film Utvandrerne, som har gått på norske kinoer i høst og som slippes på digitalt og fysisk format i starten av desember.

Episoden introduseres av Montages-redaktør Karsten Meinich og NFRs nestleder Emilie Blichfeldt, som forteller om bakgrunnen for ideen bak Regirommet. Vi får også litt innsikt i hvordan et generasjonsskifte i NFR har bidratt til dette nye initiativet og hvordan norske regissører ønsker å formidle sitt fag ut mot både egne medlemmer og publikum for øvrig.

Samtalene i Regirommet skjer foran et publikum, og denne første utgaven med Poppe og Imtiaz Rolfsen ble gjennomført i samarbeid med filmfestivalen Oslo Pix, som arrangerte en spesialvisning av Utvandrerne tirsdag 30. august. De to filmskaperne kommer inn på alt fra hvordan de fikk sin begynnelse i regifaget, til utvikling av visualitet og metode for arbeid med skuespillere, samt en rekke konkrete filmfaglige elementer ved Poppes arbeid med Utvandrerne.

Flere podkastepisoder i serien Regirommet er ventet på Filmfrelst i tiden fremover.

God lytting!