Filmfrelst

Filmfrelst #155: 90-tallets 100 beste filmer – del 2

Montages’ kåring av 90-tallets 100 beste filmer er godt i gang, og i denne andre delen av podkasten om listen, diskuterer vi filmene på 75.–51. plass. (Hør del 1 her.)

I alt vil vi publisere fire deler av podkasten om 90-talls-kåringen, med 25 filmer omtalt i hver episode. For ordens skyld, her er linker til artiklene med filmer som diskuteres i denne episoden:

Da vi for fire år siden diskuterte 00-tallets beste filmer på Filmfrelst (og garanterte at det ble «minst 10 år til neste gang vi tar opp lydbok podkast i dette lengdeformatet»), opplevde vi at episodene ble smått legendariske, nettopp grunnet den episke lengden. På oppfordring fra lytterne våre, har vi ikke holdt igjen denne gangen heller – tvert imot har vi dratt strikken enda litt lenger.

Samtalen om 90-tallets beste filmer fortsetter i denne episoden, og panelet består også denne gang av Martin Sivertsen, Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 11 kommentarer

 1. Mads sier:

  Endelig!
  Kan dere legge ut episode 154 og denne på iTunes?
  Siste jeg får opp der er 153

 2. Eivind sier:

  Hei! Bra jobba gutta! Til neste gang, hadde det vært mulig å legge ut en oversikt over når dere snakker om de forskjellige filmene? Når det blir i overkant 20 t til sammen så kan det være greit å skippe seg i mellom de filmene en virkelig har lyst til å høre . Igjen, meget interessant lytting, men kunne vært greit å korte ned lyttetiden noe:)

 3. Ikkje høyr på Eivind folkens. Laaang lyttetid er supert. Å fylle ein arbeidsdag på fabrikken med filmprat på ipoden er gull verdt. Keep up the good work!

 4. David A. sier:

  Ikke kutt ned lyttetiden! :)

 5. Asle Thu sier:

  Nå er halvparten av listen lagt ut, og det er så kjekt å høre på dere at jeg gleder meg til fortsettelsen. Og det høres ut som om dere har tenkt å lage en tilsvarende liste fra 80 tallet gleder jeg meg skikkelig til det for det er mitt tiår. Og da kom det mange bra filmer, og ikke minst filmer som har bra filmmusikk siden musikk er min hovedinteresse er det viktig å ta med det. Dere husker vel filmer som flashdance og diverse andre? Og jeg forstår at det blir krevende, men dere har gjort en så god jobb med denne listen at jeg er ikke i tvil om at den listen kommer til å bli like bra som denne.

 6. Geir B. sier:

  Når kommer ny filmfrelst om topp 100? Blitt noen ganger jeg er innom Montagas bare for å sjekke… Dere får bra med klikk i hvertfall da!
  Stå på, gutter! Dere gjør en meget bra jobb.

  • Hei Geir! Takk for hyggelige ord – supert at du følger med. Vi har hatt en liten pustepause nå i september før neste halvdel av 90-tallslisten publiseres. (Som er veldig snart.)

   Etter at artiklene om plasseringene 50-41, 40-31 og 30-21 er ute, kommer vi til å publisere podkastens del 3 – der vi diskuterer filmene fra 50. til og med 26. plass.

 7. Patrick Miles Widdop sier:

  Hei til dere som snakker inne i hodet mitt hele dagen.
  Jeg har fortiden en jobb hvor jeg kan høre på dere snakke om det dere kan best, hele arbeidsdagen og syns det hjelper med at tiden går fortere :)
  Jeg er veldig filminteressert selv og tidligere student ved Nordland kunst og filmfagskole, som jeg har fått med meg at noen av dere også er. high five!
  Det jeg egentlig lurer på er når del 3 slippes ut?
  jeg venter i spenning!

 8. Mads sier:

  Venter også i spenning på del 3.
  Tatt en stund nå..

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>