Filmfrelst

Filmfrelst #198: Nordiske filmdager i Lübeck 2015

Lübeck 2015: Vi har besøkt Nordiske filmdager i Lübeck, Tyskland. I denne episoden av Filmfrelst diskuterer vi et utvalg av filmene vi så under festivalen.

Magnus von Horns Etterskjelv var en snakkis i Cannes, der den deltok i sideprogrammet Director’s Fortnight. Vi fikk endelig sett filmen i Lübeck, og ble grepet av en formfullendt og opprivende debut. Langt unna det svenske tussmørket finner vi den litauiske kjærlighetsfilmen The Summer of Sangaile, som med sjarmerende/enerverende overskudd lar oss ta del i en særdeles stilisert sommerforelskelse.

Vi har også sett den islandske vinneren av Nordisk råds filmpris, Virgin Mountain, samt Un Certain Regard-favoritten Stabukker, fotografert av norske Sturla Brandth Grøvlen (En natt i Berlin).

Deltagere i denne episoden er redaktørene Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Geir J. Olsen sier:

    Hehe artig å høre spesielt om «Etterskjelv» hvor regissøren våget å gjøre noe så spesielt som å caste Sveriges «Justin Bieber» Ulrik Munther i hovedrollen. Vet ikke om dere i det hele tatt var klar over den utypiske bakgrunnen, men det er jo i så fall bra hvis han klarte overgangen fra Lilla Melodifestivalen til skuespilleryrket.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>