Filmfrelst #247: Om det nordiske og kjønnsrepresentasjon – Nordisk råds filmpris 2016

Filmfrelst har gjort et nytt live-opptak, denne gang fra Nordisk filmhelg i Oslo, der vi diskuterer årets nominerte filmer til Nordisk råds filmpris 2016.

Hva definerer det distinkt nordiske? Er det mulig å identifisere trekk ved Joachim Triers engelskspråklige Louder Than Bombs som springer ut av tradisjoner innenfor både film og andre kunstuttrykk her hjemme? Og hvordan er kjønnsbalansen – både foran og bak kamera – i filmene som er nominert, i år og tidligere?

Dette er noen av spørsmålene som diskuteres i episoden, som er delt i to (den andre delen begynner etter omlag 35 minutter). Redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen sitter ved mikrofonene.

Titlene som er nominert til Nordisk råds filmpris 2016: Etterskjelv (Magnus von Horn, Sverige), The Happiest Day in the Life of Olli Mäki (Juo Kuosmanen, Finland), Louder Than Bombs (Joachim Trier, Norge), Småfugler (Rúnar Rúnarsson, Island) og Under sanden (Pieter Zandvliet, Danmark).

God lytting!