Nordisk filmhelg på Cinemateket i Oslo

Førstkommende helg, lørdag 22. og søndag 23. oktober, arrangeres det Nordisk filmhelg på Cinemateket/Filmens hus i Oslo.

På plakaten står samtlige av titlene som er nominert til Nordisk råds filmpris, foredrag og samtaler, samt live-podkast med Montages-redaktørene. Alle visningene følges opp med en samtale rundt filmenes tematikk og uttrykk. I tillegg inviteres det til fest lørdag kveld – der billett til en av filmene gjelder som inngangsbillett.

Det fullstendige programmet ser slik ut:

Lørdag 22. oktober:

Kl. 16.00: The Happiest Day in the Life of Olli Mäki (Juo Kuosmanen)
Etter filmen blir det samtale mellom Erlend Loe og manusforfatter Mikko Myllylahti.

Kl. 18.00: Live-Filmfrelst (Montages).

Kl. 19.00: Louder Than Bombs (Joachim Trier)
Etter filmen kommer psykolog Anders Landmark (psykologspesialist ved BUP-Vest) fra Norsk Psykoanalytisk Forening for å snakke om filmen fra et psykoanalytisk perspektiv.

Kl. 21.30: Fest

Søndag 23. oktober:

Kl. 15.00: Gratis forfriskninger i foajéen.

Kl. 15.30: Under sanden (Pieter Zandvliet).

Kl. 17.30: Live-Filmfrelst (Montages).

Kl. 18.00: Etterskjelv (Magnus von Horn)
Etter filmen vil Henrik Kamphus, kandidat ved psykoanalytisk Institutt intervjue produsent Madeleine Ekman om filmens tematikk.

Kl. 20.30: Småfugler (Rúnar Rúnarsson)
Etter filmen blir det samtale med skuespiller Ingvar Sigurdsson og førstelektor ved Teaterhøgskolen, Øystein Stene.

*

Nordisk filmhelg arrangeres av Norsk Filminstitutt i samarbeid med Nordisk Film & Tv fond, Finno, Norden i fokus og Norsk Psykoanalytisk Forening, samt alle de nordiske landenes ambassader. Mellom hver av visningene blir det mingling og gratis forfriskninger i foajéen.

Dette er en ypperlig mulighet til å fordype seg i noen av fjorårets beste nordiske filmer. Prisen deles ut i København 1. november.

binary-152447-293638