Filmfrelst #573: En samtale med Peter Cowie og Liv Ullmann om Bergman-biografien God and the Devil

I denne spesialepisoden av Filmfrelst byr vi på en samtale med Peter Cowie og Liv Ullmann, om førstnevntes ferske Ingmar Bergman-biografi God and the Devil (Faber & Faber, 2023).

Skuespiller og regissør Liv Ullmann er Norges største internasjonale filmkunstner, nylig belønnet med Oscar-akademiets ærespris, og trenger ingen nærmere introduksjon. Ullmanns forrige spillefilm som regissør var Frøken Julie (2014), og som skuespiller er hun mest kjent for rollene hun gjorde i serien av filmer for Ingmar Bergman, fra Persona (1966) til Saraband (2003).

Peter Cowie er en britisk filmhistoriker som siden 1960-tallet har vært en aktiv formidler, kritiker og forfatter av filmhistoriske artikler og bøker, om filmskapere som Akira Kurosawa, Francis Ford Coppola og Orson Welles, men han har også brukt mye tid på å skrive om og forske på nordisk film.

Torsdag 2. november var Cowie og Ullmann invitert til Cinemateket i Oslo, der utgivelsen av God and the Devil ble markert med denne samtalen som ble ledet av Montages-redaktør Karsten Meinich. Deretter innledet Cowie Cinematekets visning av Persona, og til slutt var det mottagelse og boksignering i foajeen for alle inviterte.

Vi er stolte over å kunne presentere begivenheten i podkastform her på Filmfrelst, og vil benytte anledningen til å takke våre to gjester, formidler og arrangør Jan Erik Holst og Cinematekets Jan Langlo for godt samarbeid. God and the Devil er nå til salgs hos alle bokhandlere med hjerte for film.

God lytting!