Filmfrelst #267: Ruben Östlunds The Square

Denne podkastepisoden ble opprinnelig publisert etter premieren i Cannes i mai 2017, og er reaktualisert i forbindelse med norgespremieren på The Square.

*

Cannes 2017: Det eneste skandinaviske bidraget i hovedkonkurransen er Ruben Östlunds The Square, og i denne podkastepisoden diskuterer vi hva den svenske regissøren har utrettet med sin til nå mest ambisiøse film.

Mange kritikere og cineaster omfavnet Turist (2014), men Montages-redaksjonen bekymret seg for at denne filmen pekte mot en mer harmløs retning for Ruben Östlund, etter de langt mer polariserende De ufrivillige (2008) og Play (2011). Nå som vi har sett The Square kan mistanken stumpes – dette er en usedvanlig giftig film om samtidens Skandinavia, som setter løsnese på politisk korrekthet.

I panelet sitter Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich, Truls Foss, Sveinung Wålengen og Live Øra Danielsen.

God lytting!