Se den internasjonale traileren til Ruben Östlunds Gullpalme-vinner The Square

Ruben Östlunds The Square var en «höjdare» under årets Cannes-festival, og ble til slutt belønnet med Gullpalmen. Nå har en internasjonal trailer til filmen ankommet nettet.

I løpet av sin spilletid på omlag to og en halv time tar The Square form som en sylskarp satire om det politisk korrekte svenske samfunnet, den spekulative reklamebransjen og det pretensiøse kunstmiljøet. Filmen kan sies å være den svenske regissørens så langt mest omfattende og idérike film, og arven fra de sublime karikaturene til Roy Anderson har aldri vært tydeligere.

Den ferske traileren gir et solid inntrykk av filmens fandenivoldske nerve. Er du allerede sikker på at du skal se The Square på kino, anbefaler vi å la traileren ligge urørt og møte den så uforberedt som mulig.

The Square har norsk kinodistribusjon via Arthaus, som presenterer fortellingen slik:

Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling – The Square – er en installasjon som oppfordrer til å vise nestekjærlighet og som minner om vår rolle som ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en overraskende kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Lytt til vår Filmfrelst-episode om filmen her, og les vårt Cannes-intervju med den svenske regissøren her.

The Square får norsk kinopremiere 29. september. Under kan du se den ferske traileren, samt noen utvalgte frysbilder.

*