Filmfrelst #271: Cannes 2017 – Oppsummering med Christian Monggaard

Cannes 2017: Tradisjon tro oppsummerer vi Cannes-festivalen med den danske kritikeren Christian Monggaard. I denne podkastepisoden drister vi oss dessuten til å spå hvilke filmer som kan vinne juryens gunst.

2017 vil huskes som en ujevn Cannes-årgang, uten én katedral av en film så å si alle kan sokne til. Det gjør det nærmest umulig å spå Gullpalmen og de andre prisene, selv om vi prøver oss i denne episoden, med god hjelp fra Christian Monggaard, som er hovedkritiker i den danske avisen Information.

Vi ser også på hvilke temaer og motiver som har sydd en rød tråd gjennom festivalen, og sneier innom titler vi så langt ikke har diskutert på Filmfrelst, som François Ozons L’amant double, Andrey Zvyagintsevs Loveless, Giorgos LanthimosThe Killing of a Sacred Deer og Safdie-brødrenes Good Time, med Robert Pattinson i hovedrollen.

God lytting!