Filmfrelst #270: Cannes 2017 – Netflix-filmene Okja og The Meyerowitz Stories

Cannes 2017: Strømmetjenesten Netflix deltar i år for første gang med sine egne filmer i hovedkonkurransen i Cannes, og for den tradisjonsrike franske kinobransjen har dette fremprovosert årets heteste debatt på Croisetten. Vi ser vi nærmere på kontroversene, og diskuterer de to filmene – Okja og The Meyerowitz Stories.

I Montages-redaksjonen har både Bong Joon-ho (Snowpiercer) og Noah Baumbach (Frances Ha) en høy stjerne, og når auteurer av dette kaliberet er nominert til Gullpalmen, er forventningene på et nærmest selvsagt høyt nivå. At både Bong og Baumbach har funnet finansiering og distribusjon for sine nye filmer gjennom Netflix, er enda et tegn på at det pågår et tektonisk skifte i maktstrukturene som økosystemet til den internasjonale filmindustrien hviler på.

I vår podkastsamtale nedenfor er det (naturlig nok) filmene som står i sentrum, men ettersom Netflix’ muskuløse nærvær i Cannes har igangsatt såpass mange eksistensielle samtaler om kinokulturens fremtid – er det ikke til å komme utenom at også denne debatten kommer opp i vår diskusjon.

Ved mikrofonene i Cannes sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. God lytting!