Filmfrelst #450: Oslo Pix 2021 – de norske dokumentarene Stol på meg og Hei verden

Oslo Pix 2021: I denne tredje podkastepisoden fra Oslo Pix omtaler vi de to norske kinodokumentarene som hadde premiere under festivalen: Emil Triers Stol på meg og Kenneth Elvebakks Hei verden.

Stol på meg nøster opp den uforlignelige historien om Waleed Ahmed, som ble utropt til «Norges svar på Facebook-gründer Mark Zuckerberg», før løgnen om oppfinnelsen og suksessen hans ble avslørt. Deretter satset han alt på en ny karriere i USA, med andres penger på bok, og eventyret resulterte i en elleve år lang fengselsdom i California. Regissør Emil Trier samler trådene og kommer – etter forholdene – tett på den mystiske hovedpersonen i en usedvanlig rik og underholdende dokumentar.

I Hei verden følger Kenneth Elvebakk fire skeive ungdommer gjennom de krevende og formative, tidlige tenårene. Med stor respekt for hovedpersonene, er kameraet til stede i situasjoner som gjør at vi får tilgang til mange sider av personlighetene deres. Resultatet er en varm og rørende film om det å finne seg selv.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!