Filmfrelst

Filmfrelst #84: Filmåret 2011

Vi har allerede publisert vår store topplistesak på Montages, men vi har fremdeles mye usnakket om filmåret 2011 og velger som vanlig å ta filmpraten for åpen mikrofon.

I denne episoden får du høre hvilke filmer fra 2011 som falt mest i smak hos Eirik Smidesang Slåen, Karsten Meinich, Kari Finstad, Lars Ole Kristiansen og Martin Sivertsen, og hva som var våre største skuffelser i året som gikk.

Takk for at du har holdt ut med oss nok et år, kjære lytter – vi håper du koser deg med denne episoden!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 12 kommentarer

 1. Eirik Bjørnerud sier:

  Flott podcast

  Masse flotte filmer dere nevner, men jeg lurer på en ting. Har dere vurdert dokumentaren Senna? Den er vel regnet som en 2011 film i norske øyne? med tanke på utgivelse på DVD og visning hvertfall på BIFF hvor jeg så den.

  Selv vurderer jeg den som en av årets beste filmer, til tross for at jeg ikke har noe som helst forhold til F1. Skulle gjerne hørt deres mening, om dere har sett den. Om ikke kan den anbefales sterkt.

 2. Helt enig, @Eirik – Senna er en kjempefilm. Vi fikk riktignok ikke snakket om den i denne podcastepisoden, men den står på flere av topplistene våre (også min), og Trond har skrevet om den på bloggen sin.

 3. Jeg merker at jeg får lyst å slå av podcasten når dere begynner å si hva dere synes om Harry Potter-filmene. HVORFOR klarer dere ikke å se at de faktisk ikke er utrolig bra? Snakker egentlig mest om Daniel Radcliffe.

  Se scenen i Ildbegeret hvor Harry kommer tilbake fra å ha sett Voldemort komme tilbake. Han skal prøve å gine, men ender opp med å ødelegge sjelen min.
  Det visuelle ER jo utrolig bra, men det hjelper nesten ingenting.

  Nærmer meg veldig kategorien grinebiter, men er det VIRKELIG ingen som er enige? og HVORDAN kan man være glad i bøkene, og samtidig elske filmer som totalt gir blaffen?

 4. De begrunner jo sine meninger for Harry Potter-filmene veldig godt og utfyllende i podcasten og kan respektere dem, til tross for at jeg ikke er en stor fan av serien. Den første og andre filmen er ren nostalgi for meg og de siste er absolutt gode og effektfulle filmer som blir kritisert til hinsides, hvor mye av kritikken kommer fra mennesker som ønsker å provosere. Sier ikke at det gjelder deg Simen.

  Jeg kjenner da at det begynner å bli en stund siden jeg så de tidligere filmene og vurderer å gi dem et gjensyn i løp av førstkommende ferie.

 5. @Simen: Jeg blir veldig nysgjerrig på å høre hva du synes gjør Potter-filmatiseringene så dårlige. Er jo selv en stor tilhenger av J.K. Rowlings bøker… Forøvrig synes jo ingen av oss at alle filmene i serien er «utrolig bra», men fant det på sin plass å anerkjenne hva David Yates (og Alfonso Cuaron) har bidratt med til å løfte det hele. Hva synes du er den beste Potter-filmen, og hva er den verste?

 6. Kari Petronella Finstad sier:

  Jeg bifaller Lars Ole.
  At Daniel Radcliffe er ujevn i en film som Ildbegeret, som jo også er en av de svakere i serien, gjør jo ikke at franchisen i sin helhet består av filmer som «totalt gir blaffen».

 7. Øyvind Rype sier:

  Trivelig som alltid å høre dere «bable» om film. Synd at ikke Sivert var med og forsvarte Drive. Er særdeles likegyldig til filmen men det kunne ha vært en morsom diskusjon å overhøre.

 8. e sier:

  Bare jeg som har problemer med å laste ned podcastene på iphone (over itunes) ? Podcastene vil ikke lastes ned. Den starter å laste ned også stopper den etter 2 sec. Trodde først det var min gammel 3GS som hadde problemet, men har oppgradert til 4S og har fortsatt samme problem

 9. Sindre Hervig sier:

  e: Nei, jeg har hatt samme problem. Både på pad og pod. Men funker på iTunes på Mac. Noe galt med feed burninga?

 10. Ja, det er noe tull med feeden – jeg trodde jeg hadde funnet utav det, men da får jeg fortsette feilsøkinga!

  Takk for feilmelding :)

 11. Flu Hartberg sier:

  Eksepsjonelt (sitat: Lars Ole) bra prat. Lei meg for at ikke Hanna får mer kjærlighet, men skjønner at den treffer folk veldig forskjellig. For meg var den fullstendig original og uforutsigbar, noe som er det beste jeg kan si om film eller hva det måtte være.

  Er forresten mega-uenig i Eirik SSs utsagn om at «om noe er kjedelig betyr det ikke at det er dårlig», om jeg får lov å ta med én mening om kunst på en øde øy – så er det at det er om å gjøre å lage noe som ikke er kjedelig – om det blir kjedelig har du tapt. Det kan være vakkert, stillferdig, poetisk og rolig. Men er det kjedelig, så er det kjedelig, ergo kjipt, ergo dritt. Men det kan jeg diskutere med ham om jeg treffer han på gata.

 12. Dag Sødtholt sier:

  Jeg synes i det hele tatt det er problematisk å bruke ordet «kjedelig» som noe kriterium for kvalitet, for er det noe som er veldig individuelt så er det hva som føles kjedelig eller ikke.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>