Steven Soderbergh

Filmfrelst

Filmfrelst #80: Steven Soderbergh og Contagion

Den amerikanske filmskaperen Steven Soderbergh har stått bak et svært variert utvalg filmer siden gjennombruddet med Sex, Lies and Videotape i 1989, og skal vi ta ham på ordet er han på nippet til å legge filmkarrièren på hylla til fordel for malerkosten. Likefremt er Soderbergh i disse dager kinoaktuell med Contagion, og vi benytter denne episoden til å både gå det stjernetunge epidemidramaet nærmere i sømmen samtidig som vi gjør et retrospektivt dykk ned i allsidige Soderberghs filmografi.

Deltakere i denne podcasten er Kari Finstad, Karsten Meinich og Martin Sivertsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Etter å ha hørt på Filmfrelst sin podcast nr 80 tipser jeg at Cinema Neuf viser Tarkovskys «Solaris» torsdag 17. november på filmrull i lillesalen på Chateau Neuf kl 19 ;)

  http://www.cinemaneuf.no/

 2. En potensiell double feature av Tarkovsky og Soderbergh sine versjoner av Solaris er en drømmekveld, men at Tarkovskys film nå vises igjen i Oslo (den ble også satt opp i sommer) er gode nyheter!

  Men for min del (som altså ikke har sett filmen, og i podkasten nevner dette behovet for å se den på lerret) er det dessverre nok en gang uflaks… er i utlandet på datoen! En forbannelse.

 3. Karsten og Tarkovskij-forbannelsen. «Det handler bare om å finne den helt rette anledningen, den bare venter på meg – i en slags opphøyd enhet.» Utgis i syv bind.

 4. John Martin Roaldset sier:

  Har ikke sett/hørt så mange kommentarspor på dvd, men satte veldig pris på å høre en litt flau Lucas Moodysson snakke om Fucking Åmål

 5. Dag Sødtholt sier:

  Trist eventuelt å helle kaldt vann i blodet på folk, men hvis det er den samme kopien som tidligere har vært vist på Oslo-cinemateket er den i veldig dårlig stand. Film er ikke alltid best på film.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>