Filmfrelst #367: En samtale med regissør Dominga Sotomayor Castillo (Godt nyttår, Chile)

Film fra sør 2019: Den chilenske regissøren Dominga Sotomayor Castillo besøkte årets Film fra sør-festival, og i denne podkastepisoden snakker vi med henne om hennes tre filmer, og den akutte politiske situasjonen i hjemlandet.

Ved siden av Park Chan-wook og Jayro Bustamante, var Sotomayor Castillo en av regissørene som ble satt i særlig fokus under årets Film fra sør-festival, og i tillegg til at hun besøkte Oslo ble alle hennes tre langfilmer ble vist: Thursday Till Sunday («De Jueves a Domingo», 2012), Mar (2014) og Godt nyttår, Chile («Tarde Para Morir Joven», 2018). Sistnevnte beskrives som «en vakker, poetisk fabel» i Thor Joachim Hagas omtale her på Montages.)

I denne samtalen, som ble tatt opp mandag 11. november på Cinemateket i Oslo, snakker Montages-redaktør Karsten Meinich med Dominga Sotomayor Castillo om hennes tre filmer, og ikke minst også om den situasjonen i Chile – som på dette tidspunktet befant seg midt i et folkeopprør mot styresmaktene.

Godt nyttår, Chile er kinoaktuell i Norge fra og med fredag 22. november. God lytting!