Filmfrelst #292: Team Hurricane

TIFF 2018: I denne festivalepisoden tar vi danske Team Hurricane i nærmere øyesyn – et feministisk ungdomsfilmmesterverk, signert debutanten Annika Berg.

Team Hurricane er et spesielt prosjekt, med kvinner i så å si alle fagfunksjoner, både foran og bak kamera. Filmen, som hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia, ble valgt ut av Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen til sideseksjonen Kritikeruka. I festivalkatalogen beskriver han filmen slik:

«Det var den sommer, jeg druknede i sødmælk med kakaopulver i. Den sommer, jeg blev nødt til at gemme mad for at kunne være i mig selv. Den sommer, vi mistede klubben, men fandt hinanden.» Møt Mia, Ida, Sara, Eja, Maja, Zara, Mathilde og Ira, en punkete jentegjeng som knytter sterkere bånd idet den lokale fritidsklubben trues med nedleggelse: Denne umistelige hverdagsoasen, der jentene tegner og danser, prater eller bare er helt stille, utenfor de andres blikk. Sammen.

Jean-Luc Godard møter Harmony Korine og Lukas Moodysson i Annika Bergs fargeskrikende, ultramoderne, feministiske ungdomsfilmmesterverk Team Hurricane. Berg utforsker selvbildeproblematikk, kroppspress og identitetsprosess – og ellers alt det vakre og alt det vonde ved tenårene – like klokt og følsomt som norske Julie Andem i NRK-serien Skam, bare med skarpere kanter og mer utforskende estetikk.

Ved mikrofonene sitter Roskva Koritzinsky, Truls Foss, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon.

God lytting!

*