Arthaus sikrer Céline Sciammas Petite maman norsk kinodistribusjon

I ettermiddag offentliggjorde Arthaus at de har kjøpt to titler fra årets digitale Berlinale, inkludert Montages’ udiskutable festivalfavoritt, Céline Sciammas Petite maman.

Med Petite maman returnerer den franske auteuren til barnets verden, som hun tidligere har utforsket i Tomboy (2011) og animasjonsfilmen Løvetannbarn (som manusforfatter, 2016). Det er en såkalt «liten film», med få rollefigurer og settinger – produsert under pandemien som den er — men samtidig et potensielt hovedverk i Sciamma-katalogen. (Lytt til vår entusiastiske podkast.)

I tillegg til å sikre norske kinovisninger av Petite maman, har Arthaus kjøpt Unorthodox-regissør Maria Schraders I’m Your Man, som mottok Sølvbjørnen for beste skuespiller (Maren Eggert).

«Årets Berlinale har vært både solid og forfriskende. Vi er veldig fornøyde med å ta med hjem to av festivalens aller beste filmer – begge signert to spennende kvinnelige filmstemmer som på hvert sitt vis beriker, berører og begeistrer oss. Det er det vi alltid ser etter i en arthaus-film, og vi gleder oss til snart å kunne dele disse to fantastiske filmene med et norsk kinopublikum,» forteller Arthaus-leder Svend Bolstad Jensen.