- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #252: Manchester by the Sea

Av Redaksjonen , 10. januar 2017 i Filmfrelst

Manusforfatter og regissør Kenneth Lonergan [1] er denne vinteren tilbake med Manchester by the Sea [2], hans første spillefilm siden mesterverket Margaret [3] (2011). I vår første podkastepisode i 2017 tar vi en nærmere titt på Lonergans nye drama.

Manchester by the Sea har siden festivalpremieren ved Sundance i januar 2016 blitt båret frem av svært positive anmeldelser og solid buzz i Hollywood, og nå – et år senere – er filmen en omsvermet Oscar-kandidat i en rekke kategorier. (Den har allerede tatt hjem en Golden Globe-pris [4], for Casey Affleck [5] i hovedrollen.) I tillegg spiller filmen inn [6] store penger på amerikanske kinoer; i våre dager en sjeldenhet for et seriøst drama rettet mot et voksent publikum.

Med tanke på den tragiske bakhistorien [7] til Margaret, Lonergans magnum opus som ble kvalt i klipperommet og rettssystemet, og først seks år etter opptak ble lansert i stillhet (dog ikke uten oppmerksomhet fra oss her på Montages [3]), er det ekstra gledelig at Manchester by the Sea ligger an til å gjenreise regissørens status og posisjon i filmbransjen.

I vår podkastprat nedenfor diskuterer vi filmens renskårede dramatiske utforming, alvorlige tematikk og dens posisjon i regissørens filmografi, med mer. I panelet sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

Episoden inneholder ikke spoilere. God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2017/01/filmfrelst-252-manchester-by-the-sea/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Kenneth Lonergan: http://montages.no/filmfolk/kenneth-lonergan/

[2] Manchester by the Sea: http://montages.no/film/manchester-by-the-sea/

[3] Margaret: http://montages.no/film/margaret/

[4] en Golden Globe-pris: http://montages.no/nyheter/overlykkelig-isabelle-huppert-vant-golden-globe-i-natt-la-la-land-dominerte-utdelingen/

[5] Casey Affleck: https://montages.no/filmfolk/casey-affleck/

[6] spiller filmen inn: http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=manchesterbythesea.htm

[7] den tragiske bakhistorien: http://montages.no/2012/09/historien-om-kenneth-lonergan-og-veien-til-margaret/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.