Filmfrelst #390: Seriefrelst – Devs og Tales from the Loop

I denne episoden av Filmfrelst gjør vi et dypdykk i to nye TV-serier som nå strømmes til de tusen hjem, begge sortert under det mer intellektuelt utforskende og visuelt spennende spekteret av scifi-sjangeren.

Devs (HBO Nordic) er et auteur-verk i åtte episoder fra forfatter og filmskaper Alex Garland (Ex Machina, Annihilation). Serien starter som en stilfull thriller der handlingen utfolder seg rundt et fiktivt teknologiselskap i nåtidens Silicon Valley, og røper etter hvert også sine betydelige ambisjoner om å også utforske mer dyptpløyende filosofisk terreng.

Tales from the Loop (Amazon Prime) tar oss med på reise inn i det 80-tallsnostalgiske universet til den svenske kunsteneren Simen Stålenhag, som har en forkjærlighet for å blande det fantastiske med det dagligdagse, og det forunderlige med det melankolske. Hver av de åtte episodene har forskjellige regissører (blant dem Mark Romanek, Jodie Foster og Ti West), og utgjør hver sin selvforsynte historie fra den samme lille småbyen med den mystiske underjordiske forskningsinstitusjonen The Loop.

Deltakere i podkastpanelet over Skype denne gang er Karsten Meinich, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen. Episoden inneholder spoilere for Devs, men disse er varslet underveis. (Samtalen om Tales from the Loop begynner ved 34.50)

God lytting!