Filmfrelst #525: Seriefrelst – Tony Gilroys Star Wars-serie Andor

TV-serie-høsten er over oss, og i denne podkastepisoden returnerer vi med en ny Seriefrelst-prat – om Star Wars-begivenheten Andor.

Vi har tidligere diskutert både The Mandalorian (i episode #421), The Book of Boba Fett og Obi-Wan Kenobi (begge i episode #515), og det begynner å tegne seg opp et ganske tydelig bilde av hva Lucasfilm ønsker å gjøre med Star Wars i sine ulike serier på Disney+. Etter at vi i forrige Seriefrelst rettet en viss kritikk mot estetikken som springer ut av produksjonsteknologien «The Volume», knyttet panelet vårt visse forventninger til at serieskaper Tony Gilroys håndfaste sett- og locationbaserte opptaksmetode for Andor ville gi et annet look.

Resultatet er at Andor har blitt en overraskende lavmælt og mer voksen affære enn alt vi har fått servert av live action-serier fra Star Wars hittil, og vi dykker inn i noen av årsakene til hvorfor de fire første episodene lover så godt. Mot slutten av samtalen sneier vi også innom en del andre serier vi har sett siden sist, og episoden inneholder ingen spoilere.

Rundt mikrofonene sitter Karsten Meinich, Eric Vogel og Martin Sivertsen.

God lytting!