John Powell skriver musikk til antologifilmen om Han Solo

Nettstedet Starwars.com rapporterer i dag at komponist John Powell er hyret til å skrive musikken til den kommende, utitulerte antologifilmen om Han Solo.

Det er gledelige nyheter for alle som liker utadvent, tematisk drevet filmmusikk når en av 2000-tallets mest innflytelsesrike komponister nå skal tonesette den nye antologifilmen i Star Wars-universet.

John Powell startet sin karriere i Hans Zimmers Remote Control-stall på 90-tallet, der særlig John Woos Face/Off (1997) bærer den tyske læremesterens kjennetegn på ermet. Den britiske komponisten ble imidlertid selv en slags læremester med musikken til The Bourne Identity (2002), der de pulserende action-ostinatene under vagt fluktuerende harmoniskifter ble grunnoppskriften på utallige actionfilmer siden – helt frem til i dag.

De senere årene har han imidlertid blitt bitt av animasjonsbasillen, og skrevet musikk til noen av DreamWorks’ største hits i sjangeren – Antz (1998), Chicken Run (2000), Shrek (2001), Kung Fu Panda (2008) og How to Train Your Dragon-filmene (2010-2019) er noen av de mest kjente. Særlig sistnevnte demonstrerer Powells solide grep om melodier, kraftfull orkestrering og sans for eventyr.

Derfor er det svært befriende at nettopp Powell er plukket ut til å bære den musikalske Star Wars-flammen videre. Han er riktignok ikke så sofistikert i sitt symfoniske lydbilde som John Williams (han behandler tidvis orkesteret som et slags rocke-ensemble), men ufattelig mer interessant enn Michael Giacchino, som skrev et svært skuffende partitur til den første antologifilmen Rogue One (2016).

I likhet med resten av filmmusikk-miljøet, gleder vi oss uhemmet til både Powells variasjoner over eksisterende John Williams-temaer og nye komposisjoner i et musikalsk univers som sannsynligvis passer ham svært godt. Ron Howards utitulerte Han Solo-film har verdenspremiere 25. mai 2018.