Filmfrelst #552: Seriefrelst – The Last of Us, The Mandalorian (S3) og AI-teknologi

Vi har samlet oss ved mikrofonene for en podkastprat om nye serier vi har sett, trender i tiden og hvilke teknologiske utfordringer film- og serieåret 2023 allerede har bydd på.

Seriefrelst-episoden nedenfor inneholder en rekke ulike temaer, fra vår vurdering av spilladaptasjonen The Last of Us, som har rullet ut på HBO Max denne vinteren, til et blikk på den nye sesongen av The Mandalorian på Disney+ og første episode av Successions fjerde (og siste) sesong. Disse ulike diskusjonstrådene inspirerer panelet til også å ta opp noen filosofiske og teknologiske spørsmål som ligger i tiden: Hvordan vil den pågående AI-utviklingen prege film- og seriekulturen? Og hva signaliserer den om forholdet mellom nyskaping og det etablerte i historiefortelling i fremtiden?

Det kommer noen spoilere i gjennomgangen vår av The Last of Us, men siden den ligger først i episoden, kan vi tipse om at den varer til ca 13 minutters-merket, og derfra og ut er det spoilerfritt. I anledning Montages-redaksjonens påskeferie, er vårt panel i denne episoden bestående av Filmfrelst-veteranene Martin Sivertsen og Eric Vogel.

God lytting!