Filmfrelst #531: Seriefrelst – Kenneth Karlstads KIDS IN CRIME

TV2-serien KIDS IN CRIME, som utspiller seg i Sarpsborg tidlig på 2000-tallet, står i fokus i denne Seriefrelst-episoden, og med et personlig Østfold-perspektiv hypper vi oss inn i Kenneth Karlstads dramatisering av egen oppvekst ved årtusenskiftet.

I kortfilmen Gutten er sulten (2017) skildret Karlstad for første gang denne grunnideen, som nå er videreutviklet til KIDS IN CRIME, om en ung gutt som bytter ut idrett og gutteromshobbyer med dop og tilhørighet i et grenseoverskridende kriminelt miljø. 25. november hadde serieversjonen av Karlstads fortelling premiere på TV2, og alle de åtte episodene kan nå strømmes i sin helhet på TV2 Play.

For Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen, som er fra Halden, og Pernille Middelthon, som er fra Askim, ble det en nostalgitripp av de sjeldne å se KIDS IN CRIME – som ikke bare fanger opp mange spesifikke tidsmarkører fra Sarpsborg tidlig på 2000-tallet, men som også oppleves som et rikt portrett av Østfold som et helt (pop)kulturlandskap.

I samtalen nedenfor deler Kristiansen og Middelthon ikke bare sin vurdering av KIDS IN CRIME som en serie, men reflekterer også over sine egne minner og opplevelser fra epoken – ikke uten humor. Episoden inneholder ingen spoilere, men mange lolz og et påskeegg, pluss at det mot slutten også blir tid til en oppsummering av andre høydepunkter fra serieåret 2022.

God lytting!