Luke Skywalker på slutten av «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens».

Skywalker-sagaens neste kapittel, Star Wars: Episode VIII, har endelig fått sin tittel!

Til lyden av fansens økende pulsslag, kom i dag offentliggjøringen fra Disney og Lucasfilm om at tittelen på den neste Star Wars-filmen blir… Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi.

Etter at J.J. Abrams lyktes så godt med gjennomføringen av gjenopplivningsfilmen Star Wars: Episode VII – The Force Awakens i 2015, ble George Lucas‘ ikoniske filmunivers for alvor hentet frem igjen i popkulturens kontemporære bevissthet. Etter «pauseinnslaget» i vinter med anthology-filmen Rogue One: A Star Wars Story, returnerer vi til kjernemytologien og Skywalker-familiens løpende saga i The Last Jedi.

Med den unge, lovende og til nå også solide (men ennå ikke helt auteur-kvalitetsstemplede) filmskaperen Rian Johnson bak spakene, som både manusforfatter og regissør, befinner Episode VIII seg i posisjon til å bli enten den glimrende andrefilmen i en trilogi (type: The Empire Strikes Back, The Dark Knight, etc.) som også løfter forløperen litt opp i kvalitet – eller det første bekymringsverdige beviset på at Disney er igang med å Marvel-ifisere Star Wars på en måte som Rogue One med sin fan service-henfallenhet ga oss indisier på.

Denne dagsferske nye Star Wars-tittelen – The Last Jedi – vil antageligvis ikke igangsette noen flammende debatter. Da selveste Luke Skywalker stod der med ny skjeggpryd og et furet fjes på slutten av The Force Awakens, visste man at den narrative hansken ble kastet på vegne av Johnsons film. Og med Luke som et antagelig sentrum for begivenhetene, blir The Last Jedi et både enkelt og klassisk tittelvalg – som gir et skjebnetungt signal om hva filmen skal handle om.

Norsk kinopremiere for Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi er satt til 15. desember 2017. Hva tenker dere om tittelen?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

 1. Matias Garcia Fossnæs sier:

  Å, jeg gleder meg sykt mye. Har mange tanker om hva som kan skje.

 2. Eirik sier:

  Her er Rian Johnsons 6 utvalgte filmer han bad sin «cast» om og se før innspillingen av The Last Jedi:

  • Twelve O’Clock High (1949)

  • The Bridge on the River Kwai (1957)

  • Three Outlaw Samurai (1964)

  • Letter Never Sent (1960)

  • Gunga Din (1939)

  • Sahara (1943)

  Av de filmer så er visstnok Johnson mest influert av Twelve O Clock High. Letter Never Sent er er fim som absolut bør sees og kan gi noen indikasjoner på den visuelle delen vi får se i Episode 8. Dessuten har Rian udtalt man bør lese seg opp på Jungs «Skyggen» teorier, også bla analysert av Robert Bly.

  Det lover godt for en mer filosofisk, mytologisk reise, som nok vil speile Empire Strikes Back på flere måter. Men samtidig finne sitt helt eget utrykk via Johnsons visjon. Hvem som er Reys’ foreldre er blitt et slags fan obsessive tema, men uansett, John Williams er tilbake og har uttalt han elsker og skape ny musikk for Daisy Ridleys karakter.

  Last Jedi tittelen er peker utvivlsomt på Luke Skywalker. Men Jedi er jo i «plural form» altså flertal, så det kan også bety Rey, eller flere. Kylo Ren er jo også en Skywalker skal man huske. Og så får vi Benicio del Toro og Laura Dern i en Star Wars film. Gleder meg. Trist med Carrie Fisher og nok et dilemma for Trevorrow som skriver på Episode 9, fordi selv om Leia spiller i bakgrunn i denne trilogien kan man med respekt ikke bare skrive henne ut, sånn helt uten videre, med konsekvens. Men som sagt, gleder meg!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>