Skywalker-sagaens neste kapittel, Star Wars: Episode VIII, har endelig fått sin tittel!

Til lyden av fansens økende pulsslag, kom i dag offentliggjøringen fra Disney og Lucasfilm om at tittelen på den neste Star Wars-filmen blir… Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi.

Etter at J.J. Abrams lyktes så godt med gjennomføringen av gjenopplivningsfilmen Star Wars: Episode VII – The Force Awakens i 2015, ble George Lucas‘ ikoniske filmunivers for alvor hentet frem igjen i popkulturens kontemporære bevissthet. Etter «pauseinnslaget» i vinter med anthology-filmen Rogue One: A Star Wars Story, returnerer vi til kjernemytologien og Skywalker-familiens løpende saga i The Last Jedi.

Med den unge, lovende og til nå også solide (men ennå ikke helt auteur-kvalitetsstemplede) filmskaperen Rian Johnson bak spakene, som både manusforfatter og regissør, befinner Episode VIII seg i posisjon til å bli enten den glimrende andrefilmen i en trilogi (type: The Empire Strikes Back, The Dark Knight, etc.) som også løfter forløperen litt opp i kvalitet – eller det første bekymringsverdige beviset på at Disney er igang med å Marvel-ifisere Star Wars på en måte som Rogue One med sin fan service-henfallenhet ga oss indisier på.

Denne dagsferske nye Star Wars-tittelen – The Last Jedi – vil antageligvis ikke igangsette noen flammende debatter. Da selveste Luke Skywalker stod der med ny skjeggpryd og et furet fjes på slutten av The Force Awakens, visste man at den narrative hansken ble kastet på vegne av Johnsons film. Og med Luke som et antagelig sentrum for begivenhetene, blir The Last Jedi et både enkelt og klassisk tittelvalg – som gir et skjebnetungt signal om hva filmen skal handle om.

Norsk kinopremiere for Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi er satt til 15. desember 2017. Hva tenker dere om tittelen?