Filmfrelst #281: Bob Fosses All That Jazz

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. All That Jazz (1979) vises i alle byene bortsett fra Kristiansand og Oslo, torsdag 19. oktober. I Bergen vises den først 5. desember. Visningstider finnes her, eller sjekk oversikten hos ditt cinematek.

*

Vi diskuterer Bob Fosses innovative musikalklassiker All That Jazz (1979), som i nyrestaurert utgave skal vises på de digitale cinematekene rundt om i Norge denne høsten.

All That Jazz er Oscar- og Gullpalme-vinneren Bob Fosses (Cabaret) mest personlige film, et selvransakende portrett à la Fellinis 8½ (1963), om en regissør og koreograf som sliter bak kulissene. Filmen har vært en inspirasjonskilde for mange (blant andre Sofia Coppola), særlig på grunn av sin spesielle klippeteknikk.

Ved lydopptakeren sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

*