Filmfrelst #154: Venezia 2014 – Roy Anderssons En due satt på en gren og funderte over tilværelsen

Venezia 2014: Sverige er eneste skandinaviske land representert i hovedkonkurransen, og i vår tredje festivalpodkast fra Venezia diskuterer vi Roy Anderssons nye film En due satt på en gren og funderte over tilværelsen.

Filmfrelst-panelet vårt i Venezia består som tidligere av Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, og her i samtalen om Roy Anderssons avsluttende film i trilogien om «det å være menneske», diskuteres både opprinnelsen til Anderssons egenartede estetikk og hvordan En due satt på en gren og funderte over tilværelsen følger opp (og oppfyller) lovnaden fra de foregående filmene, Sanger fra andre etasje (2000) og Du levande (2007).

Noen spesifikke sekvenser fra filmen diskuteres i episoden, men samtalen inneholder ingen spoilere. God lytting!

*