Filmene i Park Chan-wooks hevntrilogi: «Sympathy for Mr. Vengeance» (2002), «Oldboy» (2003) og «Lady Vengeance» (2005).

Filmfrelst

Filmfrelst #366: Park Chan-wooks hevntrilogi

Film fra sør 2019: I denne festivalepisoden av Filmfrelst snakker vi om de tre filmene som utgjør den sørkoreanske mesterregissøren Park Chan-wooks hevntrilogi – Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003) og Lady Vengeance (2005).

I forrige episode av Filmfrelst kunne vi presentere vårt møte med Park Chan-wook, som i anledning hans besøk til Film fra sør-festivalen fant sted fredag 8. november på Cinemateket i Oslo. Der fikk vi høre Parks egne refleksjoner rundt hvordan han utviklet seg som regissør, hans filmspråklige identitet og andre aspekter som har formet hans kunstnerskap.

I denne episoden, som ble tatt opp live foran et publikum på Vega Scene i Oslo tirsdag 12. november, diskuterer vi altså Parks hevntrilogi helt spesifikt – knyttet opp mot en retrospektiv visning av Lady Vengeance samme kveld. I panelet sitter Montages-redaktør Karsten Meinich, redaksjonsmedlem Thor Joachim Haga og Truls Foss, programsjef på Vega.

Episoden inneholder ingen spoilere. God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Christian sier:

    Tror faktisk opplysningen om at det kommer en director’s cut blu-ray av «Little Drummer Girl» fra Plain Archive er første gang dette blir nevnt offentlig. Følger daglig med på blu-ray annonseringer/utgivelser fra SørKorea, har ikke vært et pip om dette, ingenting annonsert, ikke et hint engang. Så for oss blu-ray/filmfraSK freaks OG Park Chan-wook fans er dette STORE nyheter!

    • Ser man det, så gøy! Ja for jeg sjekket det nemlig selv, etter at Park fortalte det til meg, og fant ikke utgivelsen – så da tenkte jeg det «er vel på gang». Men at han sa det, og mente det var den eneste versjonen jeg burde se, det er 100% sikkert.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>