Filmfrelst #365: En samtale med mesterregissør Park Chan-wook (Oldboy, Kammerpiken)

Film fra sør 2019: Den sørkoreanske mesterregissøren Park Chan-wook har vært hedersgjest under årets Film fra sør-festival, og i denne podkastepisoden deler vi et opptak av samtalen mellom ham og Montages-redaktør Karsten Meinich før visningen av Oldboy på Cinemateket i Oslo fredag 8. november.

Det oppleves som en stor begivenhet at Film fra sør og Oslos festivalpublikum fikk besøk av Park Chan-wook i uken som gikk, og regissørens nærvær har også inspirert et nesten komplett retrospektiv av hans filmer (utelatelsene er den notorisk utilgjengelige debutfilmen The Moon Is… the Sun’s Dream [1992] og de to prosjektene som ikke kvalifiserer som sør – amerikanske Stoker [2013] og den britiske serien The Little Drummer Girl [2018]).

I samtalen nedenfor presenterer vi først (i en frittstående innledning) hva som var rammene for arrangementet, og forklarer hvordan vi har redigert denne episoden. Park Chan-wook snakker ikke engelsk, så en tolk måtte til, og dette leder igjen til behovet for en tilpasset versjon som podkast.

Vi krysser fingrene for at sluttresultatet er tilstrekkelig lyttervennlig – her er episoden: