Filmfrelst #511: Cannes 2022 – Hirokazu Kor-edas Broker og Park Chan-wooks Decision to Leave

Cannes 2022: I de siste dagene av filmfestivalen i Cannes har to av Asias fremste regissører presentert nye filmer, og i denne episoden snakker vi om begge: Hirokazu Kor-edas Broker og Park Chan-wooks Decision to Leave.

I 2018 vant japanske Kore-eda Gullpalmen for Shoplifters, høyst fortjent, og etter å ha presentert franskspråklige Sannheten («La vérité») i Venezia i 2019, er han nå tilbake i Cannes med Broker – hans første produksjon som utspiller seg i Sør-Korea. Og siden koreanske Park Chan-wooks Decision to Leave denne uken har blitt vist side om side med Kore-edas film, samlet vi praten om disse to i én og samme episode.

På kveldens prisutdeling i Cannes ble for øvrig begge filmene hedret av juryen: Broker-skuespiller Song Kang-ho fikk prisen for beste mannlige hovedrolle og Park Chan-wook fikk prisen for beste regi.

Ved mikrofonene er Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Live Øra Danielsen, og diskusjonen nedenfor inneholder ingen spoilere for noen av filmene.

God lytting!