Filmfrelst #509: Cannes 2022 – Mia Hansen-Løves Un beau matin og Arnaud Desplechins Frère et soeur

Cannes 2022: Filmfestivalen i Cannes er nå midtveis, og i denne omfangsrike podkastepisoden har vi to franske filmer som hovedfokus – Mia Hansen-Løves Un beau matin og Arnaud Desplechins Frère et soeur – samtidig som vi sneier innom en rekke andre filmer sett i løpet av den første Cannes-uken.

I tillegg til å være verdens viktigste filmkulturelle begivenhet, er det er ingen hemmelighet at Cannes-festivalen også er et enormt betydningsfullt utstillingsvindu for fransk film. Det vises alltid et tosifret antall lokale titler rundt om i de ulike programseksjonene, og blant de etablerte franske regissørene vi i år har knyttet størst forventninger til finner vi nettopp Mia Hansen-Løve og Arnaud Desplechin.

Begge har vært produktive de siste årene, og deltok også på fjorårets Cannes-festival – med henholdsvis Bergman Island (i hovedkonkurransen) og Deception (utenfor konkurransen). I år er Hansen-Løve invitert til Quinzaine des réalisateurs med Un beau matin, mens Desplechin er tilbake i hovedkonkurransen (hvor han sist var å se i 2019 med Roubaix, une lumière). 

Episoden inneholder ingen spoilere om noen av filmene vi snakker om, og etter diskusjonen om Hansen-Løve og Desplechin, flytter vi blikket til en rekke ulike titler panelet har sett, som bl.a. George Millers Three Thousand Years of Longing, Riley Keough og Gina Gammells War Pony, og Pietro Marcellos L’envol («Scarlet»).

Ved mikrofonene sitter Roskva Koritzinsky, Karsten Meinich, Benjamin Yazdan og Truls Foss.

God lytting!