Filmfrelst #529: Vår guide til Film fra sør 2022

Film fra sør 2022: I denne live-episoden av Filmfrelst, arrangert på den nyåpnede vinbaren Vin Vin i Oslo, har vi samlet et panel for å snakke om filmer og by på anbefalinger (og advarsler) fra årets Film fra sør-program.

Onsdag 9. november inviterte Montages, i samarbeid med Flott gjort og Vin Vin, til live-podkast om årets utgave av Film fra sør-festivalen, som går av stabelen nå fra 12.-20. november i Oslo. I møte med publikum dykker vi inn i utvalget som festivalens programarbeidere har satt sammen, og vi forsøker å lose tilhørerne gjennom noen av de forskjellige seksjonene i årets program.

Til å begynne med fokuserer vi på to sørkoreanske auteur-filmer: Park Chan-wooks romantiske noir Decision to Leave og Hirokazu Koreedas Broker. Deretter sneier vi innom retrospektiver viet regissørene Han Jae-rim og Jafar Panahi, sideseseksjonene «Mangapolis» – bestående av japanske animasjonsfilmer, gamle som nye – samt «Kulinarisk kino» og den helsprø, aldeles forferdelige, men unektelig underholdende Umami (med en umiskjennelig svinsk Gérard Depardieu i hovedrollen).

Ved mikrofonene sitter Montages-redaktørene Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich og Hedda Robertsen.

God lytting!