Filmfrelst #366: Park Chan-wooks hevntrilogi

Film fra sør 2019: I denne festivalepisoden av Filmfrelst snakker vi om de tre filmene som utgjør den sørkoreanske mesterregissøren Park Chan-wooks hevntrilogi – Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003) og Lady Vengeance (2005).

I forrige episode av Filmfrelst kunne vi presentere vårt møte med Park Chan-wook, som i anledning hans besøk til Film fra sør-festivalen fant sted fredag 8. november på Cinemateket i Oslo. Der fikk vi høre Parks egne refleksjoner rundt hvordan han utviklet seg som regissør, hans filmspråklige identitet og andre aspekter som har formet hans kunstnerskap.

I denne episoden, som ble tatt opp live foran et publikum på Vega Scene i Oslo tirsdag 12. november, diskuterer vi altså Parks hevntrilogi helt spesifikt – knyttet opp mot en retrospektiv visning av Lady Vengeance samme kveld. I panelet sitter Montages-redaktør Karsten Meinich, redaksjonsmedlem Thor Joachim Haga og Truls Foss, programsjef på Vega.

Episoden inneholder ingen spoilere. God lytting!