Filmfrelst #156: Ghostbusters

Cinematekene (tidligere Torsdagsfilmen) er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene som vises. Ivan Reitmans Ghostbusters vises fra og med torsdag 23. oktober på alle cinematekene. (Mer informasjon finnes her.)

*

Skrekkomedien Ghostbusters opplevde enorm suksess da den kom i 1984, og ble et umiddelbart popkulturelt ikon. Nå har 30 år gått, og Hollywood er i gang med en Ghostbusters-reboot for nye generasjoner. Vi kaster et blikk tilbake på originalen.

Who you gonna call? I denne episoden av Filmfrelst er Martin Sivertsen, Thor Joachim Haga, Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich samlet rundt det virtuelle rundebord for å diskutere Ivan Reitmans Ghostbusters.

Har filmen tålt tidens tann? Redder en ung Bill Murray dagen? Er Dan Aykroyd filmens svakeste ledd? Og hvordan fungerer sjangerblandingen av skrekk og komedie?

Vi søker svar. God lytting!