Filmfrelst #451: Kortfilmfestivalen 2021 – En samtale med Jason Anderson

Kortfilmfestivalen 2021: Årets festival er i gang, og vi har satt oss ned for en samtale med kanadiske Jason Anderson, som er ansvarlig for kortfilmseksjonen ved Toronto International Film Festival, og som sitter i juryen for årets norske konkurranseprogram ved Kortfilmfestivalen.

De siste årene har et godt samarbeid mellom internasjonale festivaler som Sundance og Toronto gitt inspirasjon og kurateringsmuligheter for det norske programarbeidet i Grimstad, og en sentral personlighet i denne festivaldialogen – som tidligere har besøkt sørlandsbyen for å se kortfilm – er Jason Anderson.

Vi har møtt den Toronto-baserte kortfilmkuratoren til samtale over Skype i forkant av årets utgave av Kortfilmfestivalen, for å snakke om status quo for kortfilmen som kunstform, de internasjonale kortfilmfestivalene som arenaer i en brytningstid, erfaringer fra før, under og etter pandemien, og hvilke inntrykk fra norske kortfilmer som har festet seg fra de siste årenes arbeid og gode kontakt med det norske miljøet.

Intervjuet med Jason Anderson er gjort av Montages-redaktør Karsten Meinich.

God lytting!