Filmfrelst #243: Venezia 2016 – Natalie Portman i Pablo Larraíns Jackie, og vår festivaloppsummering

Venezia 2016: I vår siste podkastepisode fra Venezia snakker vi om en av festivalens beste filmer, Pablo Larraíns Jackie, før vi oppsummerer 2016-utgaven og diskuterer trender og helhetlige inntrykk.

Natalie Portman gjør med tittelrollen i Jackie sin mest formidable rolleprestasjon siden Black Swan, og hennes portrett av presidentfrue Jacqueline Kennedy gjorde sterkt inntrykk på oss. I den første halvtimen av denne podkastpraten fokuserer Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen sin samtale rundt Jackie, og hvordan regissør Larraín har utformet en kunstnerisk ambisiøs og velfungerende biopic, ikke ulikt hva Abel Ferrara utrettet med Pasolini i 2014 (vår omtale) og Danny Boyle med Steve Jobs i vinter (hør podkasten).

I siste del av denne episoden oppsummerer vi årets Venezia-festival, hvor blant annet en rekke sterke kvinnelige hovedroller fremstod som en gledelig trend. Diskusjonen går innom en rekke filmer: Stéphane Brizés periodedrama Une vie, Ana Lily Amirpours ørkenpunk-pastisj The Bad Batch, Katell Quillévérés rørende organdonasjonsdrama Reparér les vivants («Heal the Living»), Rebecca Zlotowskis kalkun Planetarium, Wang Bings tekstilarbeider-dokumentar Bitter Money, og Emir Kusturicas «ønskereprise» On the Milky Road – som også leder til en kort diskusjon mot slutten om Kusturica har vært en virkelig innflytelsesrik filmskaper eller ikke.

Ingen spoilere. God lytting!