Jack O’Connell skal spille moteskaperen Alexander McQueen i Andrew Haighs biopic

Jack O’Connell skal spille Alexander McQueen i Andrew Haighs «biopic» om Storbritannias mest hyllede moteskaper.

Etter sigende vil filmen skildre månedene som ledet opp til designerens hyllede show under Paris Fashion Week i 2009, der Alexander McQueen relanserte sine mest kjente plagg fra de siste 15 årene, pakket inn som et slags intimt portrett av mannen bak merkevare. Året etter begikk McQueen, som led av angst og en depressiv lidelse, selvmord – bare få dager før London Fashion Week.

O’Connell, som altså har fått den krevende oppgaven å gestalte McQueen, gjorde seg for alvor gjeldende i det kritikerroste fengselsdramaet Starred Up, og har senere vært å se i krigsdramaet og festivalfavoritten ’71, den ikke fullt så anerkjente 300: Rise of an Empire og Angelina Jolies Oscar-nominerte Unbroken. Et friskt valg for rollen – og utseendet hans føles riktig.

Bak regispakene finner vi altså Andrew Haigh, som står bak de kritikerroste relasjonsdramaene Weekend (2012) og 45 år (2015), som begge fikk norsk kinodistribusjon via Arthaus. Manuset vil føres i pennen av Chris Urch med utgangspunkt i Andrew Wilsons biografiske roman om McQueen, Blood Beneath the Skin.

Biopic-sjangeren er risikabel, men forhåpentligvis har Haigh og O’Connell sensibiliteten som skal til for å få frem nyansene og følelsene til McQueen.

Kilde: IndieWire