Biografisk film om J.R.R. Tolkiens liv er på vei

Mens filmene med Tolkiens fortellinger fra Midgard ruller og går, planlegges det nå også en biografisk film om J.R.R. Tolkien selv.

J.R.R. Tolkien er en mann som stadig fortsetter å fange lesere og filmelskere, men fascinasjonen dreier seg ikke utelukkende om hans kunstnerskap. Tolkien hadde også et mangfoldig og fargerikt liv. Tross dette er det enda ikke blitt laget noen biografisk film om forfatteren, men dette akter Fox Searchlight å gjøre noe med.

Prosjektet har fått navnet Tolkien, og det er David Gleeson som arbeider med et manuskript om forfatterens liv. Gleeson er selv stor tilhenger og spesialist på Tolkien, og manuskriptet vil fokusere på hvordan viktige hendelser i Tolkiens liv påvirket bøkene og ham selv. Det er særlig Tolkiens studier ved Oxford og ikke minst hans liv som soldat under 1. verdenskrig som skal vies oppmerksomhet. Det er en kjent sak at Tolkiens krigsopplevelser merket ham dypt, og at dette har satt sine spor i både Hobbiten og Ringenes Herre.

Forutenom David Gleeson og Fox Searchlight, er også Chernin Entertainment involvert som partner i prosjektet. Selskapet har tidligere produsert filmer som The Heat og Rise of the Planet of the Apes.