Hør 43 minutter av Howard Shores musikk til Hobbiten: Smaugs ødemark

Vintermørket senker seg, og tusser, orker og drager truer i skyggene. Selv om man var blant de som forlot kinomørket i skuffelse etter å ha sett Hobbiten: En uventet reise, er det fortsatt obligatorisk å innta de røde setene når Hobbiten: Smaugs ødemark har premiere 11.desember. I år som i fjor er det blitt sluppet et utdrag fra Howard Shores musikk til den kommende filmen.

Og disse 43 minuttene gir de lunkne forventningene et aldri så lite løft. Shore, som leverte noe av det ypperste innen filmmusikk i Ringenes herre-trilogien, har foreløpig ikke klart å holde samme skyhøye standard med Hobbiten-musikken, men det skal sies at komponistens toner til Tolkiens univers fortsatt har en viss trollbindende effekt. I så måte leverer denne smakebiten varene – vi formelig kastes inn i Midgard.

Når vi er inne på tema musikk i fantasy- og eventyrfilmer anbefaler vi på det sterkeste å sjekke ut den seneste podcasten til Celluloid Tunes, hvor filmmusikkekspert Thor Joachim Haga tar for seg musikk innenfor nettopp denne kategorien.

Hør de 43 minuttene av Shores filmmusikken til Hobbiten: Smaugs ødemark her.