Trailer

Smaug tar til ordet i fersk trailer for Hobbiten: Smaugs ødemark

Høsten har senket seg og Hollywoods blockbuster-sesong er på sett og vis over for i år, men det betyr likevel ikke at alt kruttet har blitt fyrt av i løpet av sommermånedene. I desember inviterer Peter Jackson & Co. oss tilbake til Middgard, for andre del i Bilbo og dvergenes kamp om Ensomfjellet i Hobbiten: Smaugs ødemark. I dag ble den andre traileren til filmen sluppet, og vi får for første gang får høre dragen Smaug (Benedict Cumberbatch) tale.

Denne voldsomme traileren gjenforener oss med flere av rollefigurene fra både Hobbiten: En uventet reise og Ringenes herre-trilogien. I tillegg får vi servert noen smakebiter på skapninger og skikkelser følget vil støte på i andre del av ferden, som ut fra traileren å dømme ser ut til å bli noe dystrere og mer dramatisk enn første kapittel.

Traileren er heseblesende klippet og skyter av gårde, med den ene overveldende scenen som overdøver den andre. Hyperaktiv klipping, hurtige kamerabevegelser og storslått CGI er den valgte metode. Heldigvis har traileren noen (få) pusterom, og det er her undertegnede får en fornemmelse av at Hobbiten: Smaugs ødemark kan bli en opptur etter den svake førstefilmen. Avslutningen av klippet – med Smaug i tale – er trailerens definitive godbit, og mye tyder på at scenene mellom Bilbo og dragen i Erebors skattekammer vil være et fint tonebrudd til hva som elles foregår.

Jacksons andre Hobbiten-kapittel får norsk kinopremiere 11.desember. Se den ferske traileren under frysbildene. 

*

HB1

HB2

HB3

HB4

HB7

HB8

HB9

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Robin sier:

    Uffameg, her var det ALT for mye CGI for mine øyne. Er knapt ikke et eneste bilde i hele traileren som ikke ser kunstig ut.

    Thorin Oakenshield er fortsatt forbanna på Bilbo; skal Jackson seriøst følge opp denne dølle dramaturgien i alle filmene? Var ikke dette løst i slutten av den første filmen? Aner jeg også et påsmurt trekantdrama mellom «Airbrush-Legolas», Thranduil og Tauriel? Må nesten også trekke frem hvor corny dialogen er til tider.

    Hva syntes resten av Montages gjengen? Som Peter Jackson fan-bot er det med stor skuffelse jeg innser at mannen (post-ROTK) ikke klarer å legge fra seg leketøyene og fokusere på de rette tingene lenger.

  2. Petter Oshaar sier:

    Den første filmen var for faen ikke svak! …men denne ser bedre ut!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>