Peter Jackson med hemmelig filmprosjekt for Steven Spielberg

Det har vært ganske stille rundt Peter Jackson siden de svært ujevne Hobbiten-filmene, men nå rapporterer The Playlist at den new zealandske regissøren jobber med et filmprosjekt for Steven Spielbergs Amblin Entertainment. Og at Tintin-oppfølgeren fremdeles ligger på arbeidsbordet.

Steven Spielberg promoverer for tiden sin nye film SVK og dukker derfor opp i ulike medier for å snakke om både Roald Dahl-adaptasjonen og andre, fremtidige prosjekter. I et intervju med det new zealandske magasinet Time Out forteller han følgende om sin regissørkollega Peter Jackson:

Peter was so busy with ‘The Hobbit’ that it took him away from ‘Tintin’ and he’s doing another film for my company now. It’s a secret, nobody knows about it. Then after that he’ll do ‘Tintin’.

Hva det hemmelige prosjektet er, kan man bare spekulere i. Med tanke på at det er Amblin Entertainment som står bak, er det lett å forestille seg et bredt anlagt prosjekt. Han har lenge snakket om å gjøre en nyinnspilling av den britiske krigsfilmklassikeren The Dam Busters (1955) med manus av Stephen Fry.

Han sitter også på rettighetene til en adaptasjon av Philip Reeves‘ bokserie Mortal Engines om et steampunk-aktig fremtids-London. På den andre siden har han også ytret ønsker om å returnere til mindre filmer i gaten til Heavenly Creatures (1994) og undervurderte The Lovely Bones (2009). Forhåpentligvis kommer det en kunngjøring snart.

Et like interessant element i Spielbergs sitat er bekreftelsen på at Jacksons Tintin-oppfølger fremdeles ligger på bordet. Det var opprinnelig meningen at Jackson umiddelbart skulle følge Spielbergs På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet (2011), men oppfølgeren lot vente på seg av ulike årsaker og har lenge fremstått som et skrinlagt prosjekt. Men nå ser det altså ut som om filmen likevel er nært forestående. Filmen har den tentative tittelen Prisoner of the Sun.

Vi vil naturligvis følge alt som skjer i Jackson- og Spielberg-land med argusøyne her på Montages.