Se plakaten til Steven Spielbergs Bridge of Spies

Det har vært sparsomt med håndfast forhåndsbuzz fra Steven Spielbergs neste prosjekt Bridge of Spies. Men nå har vi i det minste en plakat å feste øynene på.

Av en eller annen grunn har det ikke lekket særlig mye materiale fra Spielbergs kommende thriller. Et par bilder fra settet, that’s it. I tillegg kom den litt oppsiktsvekkende nyheten om at Thomas Newman skulle steppe inn som komponist på bekostning av Spielbergs faste samarbeidspartner John Williams. Det var tre måneder siden.

Bridge of Spies er, for dem som ennå ikke har fått det med seg, basert på en sann historie fra 1960. Statsadvokat James Donovan (Tom Hanks) får i oppdrag å forhandle frem løslatelsen av piloten Francis Gary Powers, som er blitt skutt ned i et U2-fly over Sovjetunionen. Det er mye som lover godt i dette premisset. Originalmanuset er skrevet av Coen-brødrene og Matt Charman, mens man bare kan forestille seg hvordan fotograf Janusz Kaminski vil fargelegge kald krig og kjølig 60-tallsestetikk.

Det er nærliggende å tro at de første stillbildene og trailerne vil komme i løpet av sommeren, ettersom filmen har premiere i oktober. I mellomtiden kan vi titte på filmplakaten som ble sluppet i dag. Kanskje ikke spesielt oppsiktvekkende, men et stilrent uttrykk der Tom Hanks‘ betenkte mine hviler som jernteppe mellom amerikanske og sovjetiske flagg.

Bridge of Spies har norsk kinopremiere 16. oktober.