Warhorse (2011)

TIFF 2012

Filmfrelst #86: Steven Spielbergs War Horse

Montages var offisiell mediepartner for årets Tromsø internasjonale filmfestival, og dekket festivalen med artikler, podkasts og videoreportasjer.

*

Riktignok er ikke War Horse del av festivalprogrammet på TIFF i år, men Montages-gjengen kunne ikke la sjansen gå fra seg til å få med seg en visning av Steven Spielberg sitt nye krigsdrama  da anledningen først bød seg i Tromsø.

I denne episoden av Filmfrelst setter vi oss ned med Eirik Smidesang Slåen, Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Thor Joachim Haga i det de nettopp har kommet ut fra kinosalen, ivrige etter å prate om filmen og fordøye opplevelsen for åpen mikrofon.

God lytting!

P.S. Episoden inneholder ikke spoilere. Ingen store, i hvert fall.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Kjetil sier:

    Kjedelig at filmen ikke levde helt opp til forventningene. Jeg har selv sett teaterstykket og det er helt utrolig! Det har tross alt blitt en west-end hit. I teater stykke er hesten hovedperson, noe jeg får intrykk av er tilfelle i filmen også. På teaterscenen var det et mirakel å se hvordan dukkeførerende klarte å livliggjøre hesten på scenen. I teaterstykke klarte de å få hesten til å vrike så levende at det tok pusten fra hele salen. På film derrimot er ikke en hest i seg selv like imponerende.

    Det jeg også syns er synd er at den franske jenta og de tyske soldatene skal snakke engelsk. Språkbarrieren var veldig viktig på scenen. Det var et viktig og stort poeng at karakterene ikke forsto alt de sa, ei heller vi i salen.

    Hvis filmen var middelmådig anbefaler jeg alle å se teaterstykke som er en av de mest imponerende sceneopplevelsene jeg har hatt. Og folkemusikken i teaterstykke er helt fantastisk.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>