Luca Guadagnino lager film for Apple om Audrey Hepburn med Rooney Mara i hovedrollen

Call Me by Your Name-regissør Luca Guadagnino har raskt blitt en av de mest ettertraktede filmskaperne i Hollywood, og nå virker italieneren å ha blitt fristet inn mot den risikable biografifilmsjangeren med en ny film om Audrey Hepburn.

Det er teknologigiganten Apples egne film- og TV-avdeling, Apple Studios, som ifølge The Hollywood Reporter har lagt pengene på bordet for å gå i gang med denne biografiske fortellingen om Audrey Hepburns glamorøse, legendariske liv og karriere i Hollywood – og skuespiller Rooney Mara er ikke bare tiltenkt hovedrollen, hun er også produsent for prosjektet.

Ingen plottdetaljer er foreløpig avslørt, men manusforfatter Michael Mitnick er hyret inn til å skrive filmen, som med tanke på Maras unge utseende og nåværende alder (36) kan tenkes å være satt til starten og høyden av Hepburns karriere. Skuespilleren ble født i 1929, og fikk sitt gjennombrudd i Gigi på Broadway i 1951 før hun fikk sin første store filmrolle i William Wylers Roman Holiday (1953) – som hun vant Oscar for i 1954, like før sin 25-årsdag.

Ikke bare gjorde Audrey Hepburn en utsøkt kunstnerisk innsats som skuespiller gjennom 1950- og 1960-tallet – med uforglemmelige roller i filmer som Breakfast at Tiffany’s, My Fair Lady, Funny Face, Sabrina og The Children’s Hour m.fl. – men hun dedikerte seg også til filantropi, og trakk seg i 1967 tilbake fra filmbransjen for å fokusere mer på familien.

For nye generasjoner huskes kanskje Hepburn aller best som ikon – og man kan jo håpe at Guadagnino kan hente noe inspirasjon fra Pablo Larraíns to glimrende biografifilmer Jackie og Spencer, som begge portretterer kvinnelige ikoner fra 1900-tallet som på hver sin måte fanget verdens oppmerksomhet gjennom sine fremtredende personligheter, påfallende skjønnhet og tragiske skjebner.

Audrey Hepburn gikk bort i 1993, bare 63 år gammel.