Rey og BB-8 i solnedgang

Filmfrelst

Filmfrelst #201: Star Wars: The Force Awakens

I en galakse langt, langt borte vekkes kraften til live igjen, med en styrke som trekker millioner til kinosalene. I denne podkasten endevender vi Star Wars: The Force Awakens, og diskuterer flere sider av filmen i detalj.

Ingen av årets filmer er like forhåndsomtalt som Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, og det er en utfordring å møte filmen uten å marinere den i forventninger, nostalgi og fankultur. Vi forsøker å kaste litt forskjellige blikk på helheten, og diskuterer filmens fortelling og koblinger til originaltrilogien, dens omfattende rollegalleri, musikalske univers (signert John Williams) og regissør J. J. Abrams‘ visuelle utforming.

Bak mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen.

God lytting, og må kraften være med dere!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. John Martin Roaldset sier:

  Gøy å lytte på dere snakke om denne til tider briljante, men også ujevne, revitaliseringen av Star Wars-universet. I stor grad sammenfaller mine sterkeste innsigelser mot filmen med poeng dere tar opp.
  Kanskje ble Abrams & co for opptatt av å differensiere hologram-Snoke fra hologram-keiseren i Empires Strikes Back, og derfor valgte å visualisere ham på en særegen, men dessverre mislykket, måte?
  Versjon 3 av angrep på dødsstjernen/starkiller som «klimaks» for filmen føler jeg på en trist måte egentlig perfekt speiler den merkelige avslutningen på Return of the Jedi. I stedet for å vie det relle klimakset i konfrontasjonen mellom Luke, Vader og Keiseren full oppmerksomhet blir det utvannet og forstyrret av et slag med teddybjørner og en dødstjerne. Her blir det relle klimakset i konfrontasjonen mellom først Kylo Ren og Han Solo, så Kylo Ren og Rey utvannet av slaget rundt den klønete etablerte Starkiller-planeten.

 2. Jonas Heitmann sier:

  Nå blir det aldri nevnt at det corusant blir ødelagt? Tror nok ikke det er corusant som blir ødelagt, ellers hadde det blitt nevnt på et større nivå.

 3. Asle Thu sier:

  Fint at det kommer en ny Star WARs film. Det er tydelig at dere er fornøyde med filmen selv om det er ting dere ikke liker. Det blir spennende å høre om noen snakker om den når topplistene skal presenteres i begynnelsen av 2016. Dere har laget 6 topplisteepisoder, og dere har gjort det på forskjellige måter vher gang. Blir det nok en ny variant eller gjentar dere en?

 4. Frode Løes Hvatum sier:

  Likte filmen godt, og likte å høre på dere snakke om filmen også.

  Enig med Thor Joachim, og Lars Ole i at musikken ikke leverer like godt på minneverdige temaer. Men det er kanskje delvis et produkt av høyere tempo i klippen også? Musikk trenger ofte litt ro for å kunne sette seg skikkelig, og i denne filmen gikk det ganske fort i svingene til tider.

 5. Kari Nøst Hegseth sier:

  Kommer seint til festen her, men angående teorien om at storm troopers kan være genmanipulerte, sier ikke Finn at «Me, like all storm troopers, were taken from families we will never know?». Det ga i allefall meg en veldig sympati for alle storm troopers, stakkarer.

  • Ja, det er vel kanskje jeg som spekulerer litt om storm trooper-opphavet på et tidspunkt? Tror det stammet fra at Hux sier noe i en scene som kan virke som de er «avlet», men etter podkasten så jeg TFA om igjen – og ble mindre sikker på teorien om det genmodifiserte.

   Liker uansett konseptet om at «den fjerde veggen» knyttet til storm trooper-figurene nå er brutt ved at Finn tok av hjelmen og ble en rollefigur. Håper de spiller videre på dette i de neste filmene.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>