Filmfrelst

Filmfrelst #118: Cloud Atlas og Oblivion

Ukens episode av Filmfrelst er en slags sci-fi-spesial!

Wachowski-søsknene har med Cloud Atlas gått sammen med tyske Tom Tykwer, og laget en stjernespekket og episk flettverksfilm ut fra David Mitchells «ufilmbare» roman. Men har den storslåtte filmen blitt et stilsikkert episk mesterverk, eller en anmasende og pretensiøs kalkun?

I tillegg til Cloud Atlas ser vi også nærmere på det siste Tom Cruise-springbrettet Oblivion, en nærmest skamløs derivativ scifi-mashup med flotte bilder og forførende opplevelsesestetikk. Holder det øvrige mål?

Vårt podkastpanel diskuterer filmene i denne episoden av Filmfrelst, med Karsten Meinich, Sivert Almvik, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen bak mikrofonene.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Karsten Ekren sier:

    Takk for fin episode. Særlig interessant var diskusjonen rundt, hvis jeg forsto deg riktig Thor Joachim, urimelige krav om «realisme» og tungt tankegods fra en film som mest er ment å gi en audiovisuell opplevelse. Vet ikke helt om jeg følger deg på den, men utdyp gjerne!

  2. Karsten: Det er en svær diskusjon som det knapt er plass til i et kommentarfelt, men essenssen er at filmmediet er kapabel til så mye mer enn historiefortelling. Jeg elsker filmer som spiller på andre opplevelsesaspekter; som setter sammen lyd og bilde på en sånn måte at du kjenner det på kroppen mer enn i hjernen. Litt som i en fornøyelsespark, kanskje. Sivert og jeg er litt uenige her, og vi hadde en lignende diskusjon i forbindelse med AVATAR for en tid tilbake. Du kan lese de to artiklene — satt opp mot hverandre — her:

    http://montages.no/2010/05/meningsduellen-avatars-arv/

  3. Cloud Atlas var jeg MEGET fornøyd med. Jeg var med HELE veien! Et ambisiøst prosjekt som leverte til punkt og prikke, synes nå jeg.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>